Бракониери пребиха жестоко горски инспектор. Нападението е станало край Кричим.  Държавният служител е

...
Бракониери пребиха жестоко горски инспектор. Нападението е станало край Кричим.  Държавният служител е
Коментари Харесай

Пребиха горски инспектор край Пловдив

Бракониери пребиха грубо горски контрольор. Нападението е станало край Кричим.  Държавният чиновник е бил атакуван,  до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности.  Извършителите са двама мъже, предава NOVA.

Пострадалият се казва инж. Али Чолаков. Той е бил атакуван на смрачаване близо до бент. " Въча " до момента в който обхождал региона. От гората той чул звукова стръв за лов на сръндак. С сътрудниците му заградили пътя. Разказва, че познава единия от нападателите си. Преди две години горските чиновници задържали татко му още веднъж за бракониерство. Другият нападател Али виждал за първи път.

" Поисках документ за лова, който правиха в региона. Те нищо не споделиха, напряко ме сграбчиха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият ", спомня си потърпевшият държавен чиновник. Бракониерите го удряли по лицето, душели го и го ритали. Заплашили го, че ще го убият и ще го заровят или ще го хвърлят в язовира и никой нямало да го откри.

Това е второ нахлуване над Али. Преди две години нарушител заредил ловната си карабина и я насочил против него.

Огнян Христов е шеф на Държавно ловно стопанство " Тракия “. Разказва, че след нападението видял бракониерите, само че не съумял да спре автомобила, с който те избягали. Христов не крие, че случаите на експанзия в региона са зачестили в последно време.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР